HTML

Hírek a serfőzdéből

Friss topikok

Címkék

Archívum

Első főzetünk: PastorAle

2011.09.10. 07:27 Csobankai Serfőzde

PastorAle

Felsőerjesztésű, szűretlen, hagyományos, kézműves eljárással készített sör

 

„…Tüzesen süt le a nyári nap sugára

Az ég tetejéről a juhászbojtárra.
Fölösleges dolog sütnie oly nagyon,
A juhásznak úgyis nagy melege vagyon.

Szerelem tüze ég fiatal szivében,
Ugy legelteti a nyájt a faluvégen.
Faluvégen nyája mig szerte legelész,
Ő addig subáján a fűben heverész.

Tenger virág nyílik tarkán körülötte,… ”

(http://mek.oszk.hu/01000/01010/01010.htm)

 … , de ne kövessük most tovább Jancsit, az Óperenciás-tengeren túli vidékek felé.  Maradjunk itt, mondjuk a csobánkai Oszoly – rét szélén, és …


… Vessük szemeinket poharunk sejtelmesen gomolygó tartalmára, Kóstoljunk sörünkbe, érezzük a tengernyi virág illatát! A habfátyolból kibontakozó szőke kislyány karcsú termetét idéző testesség lassan kerekedik ki  a halványan felsejlő harmatos barack ízével. A környező tölgyfaerdő ölébe ékelődött üde bodzabokrok derengéseként felrémlő utóíz szinte észrevétlenül lopakodik vissza újra és újra szomjas ajakunkra, és mondatja velünk:

mééég!

 Hagyjuk hát a mostohát, a zsiványokat és a többi bonyodalmat. Gyerünk a legelőről egyenest Tündérországba! Töltsünk egy újabb pohárral!


A PastorAle az augusztusi forróság közepén született a Csobánkai Kézműves Serfőzde első főzeteként. Szemeink előtt egy olyan sör képe lebegett, ami minden sallang nélkül enged teret a lágy maláta, virágos komló és gyümölcsös élesztő ízének, a maga természetességében.

A gabonát a bambergi Weyermann család malátázó üzemének müncheni, caramünich és pale ale malátáiból válogattuk, majd a hagyományos kétlépéses bekeverés alkalmazásával tártuk fel őket.

Az eredetvédett  East Kent Golding, Fuggels és Styrian Golding Celia komlók egy részét már az első szüretlé üstbe csorgásakor hozzáadtuk, majd a többit a másfél órás forralás alatt folyamatosan adagoltuk, igyekezve az egyensúlyt megtartani a komlóvirágok keserű- és illatanyagai között.

Különböző élesztőtörzsek (1028 London Ale; Brewferm Top; Safeale S-04) keverékéből hoztuk létre azt a kultúrát ami képes volt előcsalogatni a kívánt, gyümölcsös ízjegyeket.


 A PastorAle-ből eddig összesen 3db. 5 literes hordó került kereskedelmi forgalomba.

Keressétek a sörspecialistánál!

http://www.facebook.com/pages/S%C3%B6rspecialistahu/118867381467556?ref=sgm

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csobankaiser.blog.hu/api/trackback/id/tr943215114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serkoptató 2011.09.10. 18:00:56

Nem is lehet hozzájutni per pillanat, csak 5 literes kiszerelésben?

Csobankai Serfőzde · http://www.facebook.com/Csobankaiser 2011.09.10. 19:57:14

Igen, jelenleg ez az egyetlen kiszerelési forma, és ebből is csak 3 db.van forgalomban.
Ezenkívül főzde látogatás keretében lehet még kóstolni.

GiliczeB · http://www.balintgilicze.com 2011.09.12. 06:03:15

Muszáj lesz csekkolnom azokat az előcsalogatott ízjegyeket! :)
süti beállítások módosítása